Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها که عده‌ای شلاق بی‌فرهنگی را بر تن رنجور جنگل جهانی «ابر» فرود می‌آورند، اهالی محلی از مسؤولان، برنامه‌ای راهبردی برای مدیریت توریسم در منطقه مطالبه می‌کنند؛ اما مشخص نیست در این میان، مدیران گردشگری استان سمنان کجای کارند؟

خبرگزاری فارس شاهرود- گروه اجتماعی: جنگل هیرکانی ابر یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد کشورمان است که بعد از کویر لوت، دومین اثر طبیعی ایران محسوب می‌شود که در فهرست آثار طبیعی جهانی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله هزاران نفر از بخش‌های مختلف جنگل ابر از جمله در محدوده شرق استان سمنان دیدن می‌کنند و این ظرفیت عظیم گردشگری در اختیار طبیعت‌دوستان داخلی و خارجی قرار دارد.

با این همه، هر ساله مردم بومی منطقه از برخی ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی در مسیر ورود به جنگل ابر و همچنین ساعات حضور در آن گلایه دارند و این شکوائیه‌ها در فصل تابستان شدت می‌گیرد.

آقای فرماندار؛ شما مسؤولید!

یکی از مخاطبان فارس در متن طویلی که برای ما فرستاده، تأکید می‌کند: چگونگی رفتار گردشگران و مسافران با یادگار میلیون‌ها ساله البرز شرقی امروز باید مدنظر قرار گیرد. از بهبود فرهنگ گردشگری مردم و نهادینه شدن قبح رها کردن زباله‌هایشان در طبیعت نیز در سال‌های اخیر نباید گذشت.

هر ساله هزاران نفر از بخش‌های مختلف جنگل ابر از جمله در محدوده شرق استان سمنان دیدن می‌کنند

در این متن می‌خوانیم: آفرودسواران با لاستیک‌های آج درشت ماشین‌هایشان، خاک جنگل را به توبره کشیده‌اند و از عدم برخورد با آن‌ها باید تأسف خورد. فرماندار شهرستان شاهرود در این زمینه مسؤول است؛ یعنی باید پاسخگو باشد که همکارانشان در اداره‌های محیط‌زیست شاهرود و منابع طبیعی، چرا علیرغم پیش‌بینی‌ها که حکایت از هجوم گردشگران به جنگل‌های اطراف شاهرود دارد، تمهیداتی نیندیشیده‌اند و نظاره‌گر ایستاده‌اند تا گروهی بی‌فرهنگ بر سر این میراث بشری عقده‌گشایی کنند.

در این متن، خطاب به فرماندار شاهرود تصریح شده است که این وظیفه مستقیم شماست که دست متعدیان به دامن سبز جنگل ابر را از تجاوز کوتاه کنید و سیستم ناکارآمد اداری شهرستان در دفاع از طبیعت را به‌روز سازید.

خارج از مسیرهای گردشگری؛ ممنوع!

اما در این بین، اخیراً با دستور معاون استاندار سمنان و فرماندار شهرستان شاهرود، راه‌های فرعی و غیرضروری جنگل ابر مسدود شد تا این موهبت زیبای خدادادی از گزند خودروهای گردشگران در امان بماند؛ البته که این اقدام علاوه بر حفظ عرصه و پوشش گیاهی منطقه، اثرات فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد داشت.

آفرودسواران با لاستیک‌های آج درشت ماشین‌هایشان، خاک جنگل را به توبره کشیده‌اند

بر این اساس، ورود خودروهای گردشگران به جنگل ابر خارج از مسیرهای گردشگری ممنوع شده است و در صورت مشاهده برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

چندین راه فرعی که توسط آفرودسواران و گردشگران در محدوده جنگل ابر ایجاد شده بود، با دستور فرماندار شاهرود بسته شده است؛ اما این اقدامات هنوز کافی نیست.

مخالف تفریح نیستیم؛ اما ضابطه‌مند

حجت‌الاسلام عباس امینی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود هم با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) گفت: امام رضا (ع) می‌فرمایند «پیغمبر اکرم (ص) همواره می‌فرمود وقتی امت من امر به معروف و نهی از منکر را به دوش یکدیگر بیندازند و شانه خالی کنند، در این صورت اعلام جنگ با خدا کرده‌اند».

وی با بیان اینکه در مدت عمرم لفظ جنگ با خدا را دو جا دیده‌ام، افزود: یکی در قرآن در بحث ربا خوردن، اعلام جنگ با خدا مطرح شده و یکی هم این روایت است؛ پس باید همیشه مدنظرمان باشد که رباخواری و ترک امر به معروف و نهی از منکر جنگ با خداست.

ورود خودروهای گردشگران به جنگل ابر خارج از مسیرهای گردشگری ممنوع شده است 

امام جمعه شاهرود با تأکید بر اینکه مخالف با تفریح نیستیم و نیاز انسان به تفرج است و شهرستان ما نعمت‌های زیادی در این راستا دارد، گفت: این نعمت‌ها را خداوند متعال خلق کرده تا استفاده کنیم؛ اما در عین حال، همه کشورها برای این تفریحات انضباط و خط قرمزهایی دارند.

امینی اضافه کرد: یکی از معروفات این تفریحات و تفرجگاه‌ها، توجه به اصول است و باید فرهنگ‌سازی شود که ناهنجاری، بداخلاقی و ناامنی روانی و امنیتی ایجاد نشود.

لزوم ساماندهی جنگل ابر

امام جمعه شاهرود با تشکر از سپاه و نیروی انتظامی که به‌اندازه توان برای ساماندهی و رفع منکرات جنگل ابر تلاش کردند، اظهار کرد: در این راستا، باید منظومه‌ای از دفاتر و گروه‌های گردشگری نیز باید پای کار باشند و با تذکر و نصیحت و ارشاد جلوی منکر گرفته شود.

امینی اضافه کرد: اگر بنا به طغیان بود، تذکر جدی داده شود و این‌ها باید در مراکز زیارتی و حتی کویر هم اعمال شود.

فرماندار شهرستان شاهرود در این زمینه مسؤول است و باید پاسخگو باشد

امینی با تأکید بر اینکه این تفرجگاه‌ها برای استفاده مردم است، تأکید کرد: کار باید ریل‌گذاری شود تا این منظومه گردشگری، منکراتش صفر شود.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود با تأکید بر لزوم تدوین برنامه جامع برای تعیین وظایف دستگاه‌های اجرایی در شهرستان برای همه تفرجگاه‌ها گفت: بسته جامع فرهنگی، هنری، اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی برای تفرجگاه‌ها دیده و مسؤولیت‌ها معلوم شود.

میراث فرهنگی و گردشگری کجای کار است؟

علاوه بر همه موارد مطرح‌شده، امروز باید به نقش برخی دستگاه‌های متولی از جمله اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان سمنان بیش از همیشه توجه کرد؛ مردم امروز می‌پرسند میراث فرهنگی و گردشگری برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری جنگل ابر، کجای کار است؟

طرح حفاظت از جنگل ابر با دوربین مداربسته، الزام نصب GPS روی خودروهای آفرود، تهیه نقشه راه‌های جنگل، مسدود کردن راه‌های فرعی، شناسایی و کنترل مسیر تورهای گردشگری از پیشنهادهایی است که می‌تواند در این حوزه مدنظر قرار گیرد.

جنگل ابر که شهرت ملی و بین‌المللی دارد، امروز نیازمند تلاش مسؤولان حوزه گردشگری استان سمنان خدمات‌دهی بهتر و بیشتر و تأمین رفاه حال گردشگران است؛ امری که تا امروز توجه چندانی به آن نشده است.

انتهای پیام/۷۴۰۳۶/پ/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری جنگل استان سمنان جنگل ابر گردشگری گردشگری استان سمنان گردشگران میراث فرهنگی شهرداری گردشگر امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود استان سمنان تفرجگاه ها جنگل ابر کجای کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

یونس خلیلی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

بیشتر بخوانید

تداوم اجرای طرح مبارزه با آفت جوانه خوار در جنگل های زاگرس

خلیلی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.

وی اضافه کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.

خلیلی ادامه داد: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • حادثه سقوط در جنگل ابر شاهرود/ مرد ۴۰ ساله جان باخت
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد